X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

YAZILIMA BAŞLAYANLAR İÇİN TAVSİYELER

AnasayfaYazılarWeb YazılımYAZILIMA BAŞLAYANLAR İÇİN TAVSİYELE...

YAZILIMA BAŞLAYANLAR İÇİN TAVSİYELER

Özellikle bu dönemde yazılım ve bununla beraber gelen meslek grupları fazlaca tercih ediliyor.

Nedeni ise freelancer olarak bile iyi miktarlarda para kazanabilme şansı, bu bir şirkette çalışma şansı elde ettiğinizde daha da artar.

Algoritma

Şimdi gelelim en önemli konuya yazılıma başlamak isteyen biri ilk olarak nerden başlamalı.

Yazılıma başlamak için algoritma bilmek neredeyse şart diyebiliriz,

Peki algoritma nedir dediğinizi duyar gibiyim şöyle açıklamak gerekirse; yazılım dahil neredeyse her alanda bir işin yapılış aşamalarıdır. Önceliğiniz bunu öğrenmek olmalı.

Doküman

Üretmek istediğiniz konuyla ilgili tüm güncellemeleri, dokümanları okuyun anlamaya çalışın bir işte uygulama ne kadar önemli olursa olsun öncelikle onu anlamak gerekir. Bu sayede hem dil öğreneceksiniz hem de kurs dışı çalışma öğrenme imkânınız olacak.

Yabancı dil

Dil engeli olduğunda bilgiye ulaşmak daha zor olur ve ücretli içerikleri kullanmak zorunda kalırsınız. Dil öğrenmek size sınırsız bir bilgi kapısı açar bu sayede ücret ödemeden çoğu kaynağa ulaşabilirsiniz. 

Not alma alışkanlığı

Bir deyim vardır söz uçar yazı kalır diye, aynı şekilde bir şeye ne kadar çalışırsanız çalışın not alma alışkanlığınız olmazsa bunu unutma ihtimaliniz çok daha yüksek olur. Bu sadece öğrendiğiniz bilgiyi unutmamak için değil aynı zamanda kendi eksikliklerinizi görmek içinde size bir fırsat sunar.

Github

Github kullanın, içinde açık kaynak projeler ekleme ve okuma şansınız olacak bu sayede kendi kod anlama bilginizi test ederken bir proje için gerekli olan kodlama bilgisini de öğrenmiş olacaksınız. Aynı anda kendi projelerinizi oraya kaydedip ilerlemenizi düzenli şekilde kontrol edebilirsiniz.

Bir konuda ustalaşmak

Asla birden fazla dil üzerinde çalışmayın önceliğiniz tek bir dilde ustalaşmak olsun bunu yaptıktan sonra farklı dillere geçiş yapabilirsiniz, aksi halde kafanız karışabilir aynı zamanda bir proje çıkarmak istiyorsanız (profesyonel bir işten bahsediyoruz burada) o dili çok iyi bir şekilde bilmeniz gerekir yoksa asla yeteri kadar iyi bir iş çıkarma şansınız olmaz.


Top